Κυριακή 19 Μαΐου 2013

το αντίο του Μπέκαμ

Ο Νταιηβιντ Μπέκαμ είπε το ιδανικό αντίο μετά από 20 χρόνια καριέρας, παίζοντας ως αρχηγός της Παρί Σαιν Ζερμαιν και γνωρίζοντας την αποθέωση από συμπαίκτες και κόσμο στην αλλαγή του. Στις εξέδρες η σύζυγός του Βικτωρια και τα τέσσερα παιδιά του αλλά και ο Νικολά Σαρκοζί Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωσή του πως κρεμάει οριστικά τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στο φινάλε της σαιζόν, ο Νταιηβιντ Μπέκαμ έριξε τίτλους πάνω στο χορτάρι με τον πλέον εκκωφαντικό και εμφατικό τρόπο. Ο 38χρονος Αγγλος άσσος φόρεσε το περιβραχιόνο του αρχηγού της Παρί Σαιν Ζερμαιν στο τελευταίο εντός έδρας ματς των πρωταθλητών Γαλλίας για φέτος, με τον Μπεκς να αγωνίζεται για 81 λεπτά κόντρα στη Μπρεστ και να ξεσηκώνει άπαντες την ώρα της αντικατάστασής του. Κατά την αποχώρησή του, δακρυσμένος, από τον αγωνιστικό χώρο, αγκάλιασε σχεδόν όλους τους συμπαίκτες του αλλά και τον Κάρλο Αντσελόττι την ώρα που οι φίλοι της Παρί ( αλλά και αυτοί της Μπρεστ ) τον τιμούσαν μέσω ενός παρατεταμένου standing ovation, με την σύζυγό του Βικτωρια και τα τέσσερα παιδιά του να βρίσκονται και αυτοί στις εξέδρες του Παρκ Ντε Πρενς έχοντας ταξιδέψει από το Λονδίνο για να τον δουν. Ηταν άλλωστε τόσο ξεχωριστό το γεγονός της αποχώρησης του Μπέκαμ από την ενεργό δράση που το παρών στις εξέδρες έδωσε και ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Νικολά Σαρκοζί. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους στο Παρίσι, τους συμπαίκτες μου, το τεχνικό επιτελείο και τους οπαδούς. Ηταν κάτι πολύ ξεχωριστό για μένα να κλείσω εδώ την καριέρα μου. Δεν θα μπορούσε να ήταν περισσότερο ξεχωριστό. Απλά αισθάνομαι πως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποχωρήσω. Νιώθω πως πέτυχα ό,τι μπορούσα στην καριέρα μου. Ηθελα να φύγω ως πρωταθλητής.

Τελείωσα την καριέρα μου σε μία ομάδα που μου συμπεριφέρθηκε σαν να ήμουν μέλος της για δεκα χρόνια. Μετά από 22 χρόνια που έπαιξα ποδόσφαιρο θα χρησιμοποιήσω τους επόμενους μήνες για να απολαύσω χρόνο με την οικογένειά μου, τόνισε ο Μπέκαμ, απευθυνόμενους στους οπαδούς της Παρί Σαιν Ζερμαιν μετά τη λήξη του αγώνα ( 3 - 1 για την ομάδα του Αντσελόττι ) Αν και έπαιξε συνολικά μόλις 460 αγωνιστικά λεπτά για λογαριασμό της Παρί, ο κόσμος της τον έβαλε μέσα στην καρδιά του, κάτι που αποδείχτηκε και κατά τη διάρκεια του αγώνα όπου συχνά-πυκνά του τραγουδούσαν Stay David, stay ( Μείνε Νταιηβιντ, μείνε ) Είμαστε υπερήφανοι που τον έχουμε αρχηγό, έστω και για ένα ματς. Ναι, είναι αφύσικο για κάποιον να τιμάται με αυτό τον τρόπο με μόλις λίγους μήνες στο σύλλογο, όμως αυτή είναι η φύση του σύγχρονου ποδοσφαίρου, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κάτοχος διαρκείας στην Παρί, Ζακ Ντεκλέρκ, την ώρα που ο πρόεδρος Νασέρ Ελ - Κελαϊφί δήλωνε:

Εξαρτάται από τον προπονητή, αλλά νομίζω ότι αυτό θα είναι το τελευταίο ματς
του Νταιηβιντ,.    PSG 3 Brest 1: Captain Beckham breaks down in tears after helping Ibrahimovic and Co to final win before hanging up his boots 

PATRICK COLLINS: Beckham had the passion of a true professional  

http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/22584665

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου