Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Επιστρέφει για να πάρει τη ρεβάνς

Στον τόπο που πληγώθηκε όσο ποτέ άλλοτε στην καριέρα του καλείται ο Ζεσουάλδο Φερέιρα να δώσει σάρκα και οστά στο όνειρο σωτηρίας του Παναθηναϊκού!
Η ειρωνεία για τους Ισπανούς που έπαψαν εδώ και καιρό να είναι χλιδάτοι και άνετοι, με τον βαθύπλουτο Αλ Τανυ να έχει βγάλει τον σύλλογο στο σφυρί, είναι ότι πρέπει να πονέσουν ξανά τον Φερέιρα για να καταφέρουν να επιβιώσουν!
Αν το 2010 είχαν όλο τον χρόνο για να κλείσουν τις πληγές που άφησε η συμβίωσή τους με τον Πορτογάλο, τώρα έχουν δύο ενενηντάλεπτα για να βγουν από την εντατική κερδίζοντας την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Ληγκ και ταυτόχρονα να κρατήσουν διασωληνωμένο τον Παναθηναϊκό... Ο Φερέιρα δεν μιλά για εκδίκηση, αλλά σαφώς το κίνητρο που του προσφέρει η κλήρωση των πλαιη οφφς είναι ίσως ισχυρότερο κι από αυτό της ομάδας! Κανείς δεν έχει απαίτηση από τον σημερινό Παναθηναϊκό που επιχειρεί να σταθεί όρθιος - οικονομικά, με πατερίτσες- να φθάσει μέχρι τους χρυσοφόρους ομίλους όταν ο αντίπαλος, έστω και με το ζόρι, διατηρεί στο ρόστερ του σχεδόν όλα τα ηχηρά ονόματα ( σοβαρές απώλειες θεωρούνται μόνο οι Καθόρλα, Ροντόν ) χάρη στα οποία πλασαρίστηκε στην πρώτη τετράδα του ισπανικού πρωταθλήματος την περασμένη περίοδο,.Ομως σε καμμία περίπτωση δεν είναι καταδικασμένος, έχοντας ως σημαντικό πλεονέκτημα αυτό που λείπει από τη Μάλαγα: την ευρωπαϊκή αύρα, το άρωμα αγώνων στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση... Για τον Πορτογάλο η πρόκληση είναι διπλή! Να βάλει τη σφραγίδα του στην υπέρβαση που θα κάνει πλουσιότερο τον ΠΑΟ κατά τουλάχιστον 17 εκατομμυρια ευρώ και να πάρει πανηγυρική ρεβάνς από τον δισεκατομμυριούχο Σεηχη του Κατάρ που απέλυσε τον Φερέιρα ( η αποζημίωσή του έφθασε στα 5 εκατομμυρια ευρώ ) ουσιαστικά το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου, μετά την πέμπτη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα ( από τη Σοσιεδάδ ) στο πρωτάθλημα... Στη δεύτερη, μετά τη Σεβίλλη, πιο διάσημη πόλη της Ανδαλουσίας, οι πράσινοι, πέρα από τους ακριβοπληρωμένους και φημισμένους (με πρώτο και καλύτερο τον Χοακίν) άσους της Μάλαγα, θα βρεθούν αντιμέτωποι και με τη θλιβερή παράδοση που έχουν σε ισπανικό έδαφος... Σε δέκα παιχνίδια μετράνε εννέα ήττες και μόλις μία ισοπαλία (1 - 1 με τη Βιγιαρεάλ το 2009) ενώ σε παιχνίδια νοκ   άουτ με ισπανικές ομάδες δεν κέρδισαν ποτέ την πρόκριση!

Στη γενέτειρα του Πικάσσο, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται να ζωγραφίσει έναν αψεγάδιαστο πίνακα με την απόδοσή του στον αγωνιστικό χώρο, για να βάλει τα θεμέλια του μικρού θαύματος που επιδιώκει... Κι αν ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν μπορεί να έχει μαγικό ραβδί στον πάγκο, εντός του τεραιν είναι πιθανό να υπάρχει ένας παίχτης που θα έχει παρόμοιο κίνητρο με αυτό του Πορτογάλου: ο Οβούσου Κουίνσυ που πήγε το καλοκαίρι του 2010, μαζί με τον κωουτς, στη Μάλαγα και έφυγε εξαπολύοντας βέλη κατά της διοίκησης και της τεχνικής ηγεσίας, αν κριθεί ετοιμοπόλεμος από τον Φερέιρα θα έχει την ευκαιρία για τις δικές του απαντήσεις!

Ο Γκανέζος βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα γιατί είχε μάνατζερ τον πασίγνωστο στην παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα Ζωρζ Μέντες (πελάτης του είναι και ο Φερέιρα) τον οποίον οι Ανδαλουσιάνοι κατηγορούσαν σε όλη τη διάρκεια της σαιζόν για τους λίγους, ποιοτικά, παίχτες που έστειλε στο Ροσαλέδα... Ο Πελεγκρίνι, αντικαταστάτης του Φερέιρα στον πάγκο, προς το τέλος της σαιζόν, δεν υπολόγιζε τον Κουίνσυ και ο παίχτης, χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν, εξαφανίστηκε από την πόλη για σχεδόν
40 ημέρες!

Η διοίκηση αποφάσισε, μετά την πρώτη εβδομάδα της αποχής του από τις προπονήσεις, να διακόψει τον δανεισμό του από την Αλ Σαντ! Αργότερα, ο Κουίνσυ απάντησε μέσω... Twitter γράφοντας ότι δεν επέστρεψε στην ομάδα γιατί ένιωσε προσβεβλημένος από τη συμπεριφορά της διοίκησης και του Πελεγκρίνι..
.
Τόσο οι πράσινοι όσο και οι Ανδαλουσιάνοι αντικρίζουν την πόρτα των ομίλων του Τσάμπιονς Ληγκ σαν τον πρώτο αριθμό του λαχείου!

Τη στιγμή που ο Αλ Τανυ, ένα από τα 25 παιδιά του υπουργού Εσωτερικών του Κατάρ, έχει σηκώσει τα χέρια βλέποντας ότι η κυβέρνηση δεν τον αφήνει να επενδύσει στη Μαρμπέγια (το πιο ακριβό θέρετρο της Ισπανίας) η πρόκριση είναι μονόδρομος για να αποφύγει η Μάλαγα τη χρεοκοπία και την απειλή του υποβιβασμού!

Οι διαπραγματεύσεις του Σεηχη με επιχειρηματικούς ομίλους για την πώληση του ποσοστού του συνεχίζονται και οι Ισπανοί εκτιμούν ότι, ανεξάρτητα από την τύχη της Μάλαγα στα ματς με τον Παναθηναϊκό, ο Αλ Τανυ θα εγκαταλείψει την πόλη και τον σύλλογο και είναι απίθανο να συντηρηθούν οι μυθικοί μισθοί του Πελεγκρίνι και πολλών παιχτών.
..
Ο Φερέιρα θέλει να βάλει τη σφραγίδα του στην υπέρβαση που θα κάνει πλουσιότερο τον ΠΑΟ κατά τουλάχιστον 17 εκατομμυρια ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου