Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

4ος γύρος: Πανηγυρική πρόκριση της Γιουνάιτεντ

Με δύο γκολ του Ερνάντες, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε… επίδειξη δύναμης απέναντι στη Φούλαμ για τους 32 του Κυπέλλου Αγγλίας και προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης με το τελικό 4 - 1,. Οι κόκκινοι διάβολοι, είχαν πάρει το προβάδισμα από το 2ο λεπτό της αναμέτρησης και ήλεγξαν απόλυτα το ματς. Το σκορ θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο αν ο Σβάρτσερ δεν έλεγε όχι σε προσπάθειες του Γουαιην Ρούνευ, ο οποίος, νίκησε τον έμπειρο τερματοφύλακα των cottagers μόνο μια φορά. Μάλιστα, δεν μέτρησε γκολ του Αγγλου στο τελευταίο δεκάλεπτο, για φάουλ του Ερνάντες στο ξεκίνημα της φάσης. Από πασα του Γιώργου Καραγκούνη ήρθε το μοναδικό γκολ των Λονδρέζων. Σε τέτοια παιχνίδια, το γρήγορο γκολ είναι… δώρο Θεού και κάπως έτσι το εξέλαβε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ράυαν Γκιγκς, βρέθηκε στην άσπρη βούλα από το χέρι που έκανε ο Ααρων Χιους και ο Ουαλλός άσσος, δεν αστόχησε, γράφοντας το 1 - 0 από το 2ο μόλις λεπτό. Οι κόκκινοι διάβολοι ήταν παντού μέσα στο γήπεδο και φάνηκε ότι ο Μαρκ Σβάρτσερ πάλευε μόνος του για να κρατήσει τη Φούλαμ στο παιχνίδι. Στο 20ο λεπτό, ο Αυστραλός πορτιέρο απέκρουσε και με τη βοήθεια του δοκαριού αρνήθηκε το γκολ στον Γουαιην Ρούνευ, ενώ όχι του είπε και με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου. Οι Ρουίζ και Μπερμπάτωφ δεν πήραν τη μπάλα όσο θα ήθελαν, αλλά αυτό ήταν αποτέλεσμα της πιεστικής και πολύ καλής εμφάνισης της Γιουνάιτεντ.

Σαν σε… καρμπόν του πρώτου ημιχρόνου, η ομάδα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον ξαναχτύπησε στα πρώτα λεπτά. Ο Γουαιην Ρούνευ, στο 47’, είδε τον Ααρων Χιους να απομακρύνει πάνω στη γραμμή, αλλά στο 49’ δεν είχαν την ίδια τύχη οι Λονδρέζοι.

Ο Αγγλος φορ βρήκε δίχτυα και έκανε το 2 - 0 για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το προβάδισμα των γηπεδούχων διευρύνθηκε, με τον Χαβιέ Ερνάντες να πλασάρει σωστά στο 52’ για το 3 - 0,. Στο 66ο λεπτό, ο Τσιτσαρίτο διπλασίασε τα τέρματά του, με τη μπάλα να κοντράρει και να ξεγελάει τον Σβάρτσερ που είδε τα δίχτυα του να κουνιούνται ξανά και τη Φούλαμ να γνωρίζει βαριά ήττα. Το μοναδικό που κατάφεραν οι Λονδρέζοι ήταν να μειώσουν στο τελικό 4 - 1, με τον Ααρων Χιους που έγινε αποδέκτης της σέντρας του Γιώργου Καραγκούνη,.  Man United 4 Fulham 1: Merciless Reds put on dazzling display to send Cottagers out,.  Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Ράφαελ, Εβρά, Τζόουνς, Σμόλινγκ,
Αντερσον (71’ Καγκάβα) Γκιγκς (71’ Βαλένσια) Κάρικ ( 61’ Σκόουλς )
Νάνι, Γουαιην Ρούνευ, Ερνάντες,. http://www.fulhamfc.com/
Φούλαμ: Σβάρτσερ, Ρίησε, Χάνγκελαντ, Μπερντ ( 46’ Καραγκούνης )
Χιους, Ρίδερ, Σίντουελ, Νταφ ( 61’ ) Κατσάνικλιτς, Μπερμπάτωφ,
Ρουίζ (70’ Ντεγιάγκα) http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/21095917

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου