Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

Νύχτα τρόμου στη Ρώμη

Επίθεση από άγνωστους δέχτηκε παρέα οπαδών της Τόττεναμ τα ξημερώματα της Πέμπτης σε παμπ της Ρώμης. Οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κράνη και κουκούλες και πιθανολογείται πως είναι οπαδοί της Λάτσιο,. Δεκα άτομα τραυματίστηκαν, ένα εξ αυτών σοβαρά και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της πόλης,. Τον περασμένο Σεπτέμβριο στο κέντρο της Νάπολης, Σουηδοί τουρίστες δέχτηκαν επίθεση από νεαρούς οπαδούς της Νάπολι, τόσο την παραμονή, όσο και την ημέρα του αγώνα των παρτενοπέι με την ΑΙΚ Στοκχόλμης για το Γιουρόπα Ληγκ. Κάποια από τα θύματα μαχαιρώθηκαν, άλλα ξυλοκοπήθηκαν. Το παράδοξο της υπόθεσης ήταν πως οι περισσότεροι από τους Σουηδούς ανήκαν σε σύνδεσμο οπαδών της Νάπολι και βρίσκονταν στον ιταλικό Νότο για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα. Δυστυχώς αυτά τα επεισόδια βίας δεν ήταν τα τελευταία που γίνονται στην Ιταλία,. Τα ξημερώματα της Πέμπτης ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε οπαδούς της Τόττεναμ που βρίσκονταν σε παμπ στο κέντρο της Ρώμης. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ήταν λίγο πριν τις 2, όταν οι νεαροί εισέβαλαν στην παμπ φορώντας κράνη και άρχισαν να ξυλοκοπούν τους Αγγλους.

Αμέσως μετά άρχισαν να καταστρέφουν το μαγαζί. Οι νεαροί δεν έφεραν διακριτικά ομάδων πάνω τους, αλλά πιθανολογείται πως επρόκειτο για οπαδούς της Λάτσιο,.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν δεκα Αγγλοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της ιταλικής πρωτεύουσας. Ενας από τους τραυματίες είναι σοβαρά, αφού φέρει τραύμα στην αορτή και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται κρίσιμη,.  Spurs fans STABBED in horror attack by hooligans wielding knives, baseball bats and knuckle dusters ahead of Lazio clash,. http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-20442906

Η Ιταλική Αστυνομία ανακοίνωσε πως προσήγαγε κάποιους
ύποπτους, αλλά δεν έκανε γνωστό αν προχώρησε σε συλλήψεις,.

http://www.corriere.it/sport/speciali/2012/campionato/lazio.shtml

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου