Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Αγγλία - Σαν Μαρίνο 5 - 0

Ο Γουαιην Ρούνευ, τη νύχτα που καθοδήγησε την Αγγλία με το περιβραχιόνιο του αρχηγού και ανέβηκε στην 5η θέση των σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας, έβαλε την υπογραφή του στην εύκολη νίκη με σκορ 5 - 0 επί του Σαν Μαρίνο, για να ανέβουν τα τρία λιοντάρια στην κορυφή του 8ου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ 2014!
Με ποσοστά κατοχής που έφτασαν μέχρι και το 86%, χωρίς να συναντήσουν την παραμικρή αντίσταση και μπροστά σε 90,.000 οπαδούς, οι ποδοσφαιριστές του Χότζον άνοιξαν το σκορ από το 35ο λεπτό και στη συνέχεια… το διασκέδασαν για να φτάσουν στο 5 - 0,. Από δύο γκολ για Ρούνευ και Γουέλμπεκ, βρήκε δίχτυα και ο Τσάμπερλαιν,. Αφεντικά στον όμιλο τα τρία λιοντάρια που την Τρίτη ταξιδεύουν στην Πολωνία για ακόμη μια πολύ σημαντική αναμέτρηση,.


Ολο το παιχνίδι ήταν θέμα ενός… γκολ. Μόλις το πέτυχε η Αγγλία, το άγχος εξαφανίστηκε, οι αμυντικοί του Σαν Μαρίνο απογοητεύτηκαν και η νίκη θα ερχόταν εύκολα για τα τρία λιοντάρια. Με τον Χαρτ απλά να παρακολουθεί το παιχνίδι, οι Αγγλοι έκλεισαν τους αντιπάλους στα καρρέ τους, προσπαθούσαν με σέντρες να βοηθήσουν τον Ρούνευ κα τον Γουέλμπεκ, αλλά ο Σιμοντσίνι αντιστεκόταν. Στο 33ο λεπτό, πρώτα ο Κάρικ και μετά ο Γουέλμπεκ πέτυχαν το δοκάρι, για να ανατραπεί ο τελευταίος δύο λεπτά αργότερα και οι γηπεδούχοι να κερδίσουν πέναλτυ,. Ο Γουαιην Ρούνευ, με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση για να κάνει το 1 - 0! Το κατάμεστο από 90,.000 οπαδούς, Γουέμπλευ πανηγύρισε και μάλιστα, δεν πρόλαβε… να ηρεμήσει. Ο Γουέλμπεκ, με τακουνιά στο 37’ βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα, διπλασιάζοντας τα τέρματα της Αγγλίας, που πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το υπέρ της 2 - 0, έχοντας ουσιαστικά βάλει τέλος στην αναμέτρηση,.

Β’ ημίχρονο:

Το μοναδικό ενδιαφέρον, πλέον, στο ματς, ήταν το σκορ. Αν η Αγγλία θα σταματούσε, θα έκανε συντήρηση δυνάμεων και θα έπαιζε προσεκτικά εν όψει της Πολωνίας, ή θα χάριζε πολλά γκολ και θέαμα στους οπαδούς του που είχαν κατακλύσει τις εξέδρες στο Γουέμπλευ. Η μαζική άμυνα από το Σαν Μαρίνο έκανε την εμφάνισή της και στο δεύτερο ημίχρονο, δημιουργώντας ένα… πούλμαν μπροστά από την εστία, ο Χαρτ μπορούσε να καθίσει στο χορτάρι και να παρακολουθήσει το ματς και οι παίκτες του Χότζον ήλεγχαν απόλυτα και με άνεση το ματς,. Ο ρυθμός είχε πέσει αισθητά και η αλήθεια είναι ότι η Αγγλία δεν είχε λόγο να τρέξει. Ο Ρόυ Χότζον είχε την ευκαιρία να σκεφτεί από νωρίς το πλάνο του για την αναμέτρηση με τους Πολωνούς, ωστόσο, οι επιθετικοί της ομάδας και συμπαίκτες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχαν… όρεξη για γκολ! Ετσι, στο 70ο λεπτό, ο Γουαιην  Ρούνευ και στο 72’ ο Γουέλμπεκ, ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 4 - 0,.
Το αποτέλεσμα του αγώνα διαμόρφωσε στο 77’ ο Αλεξ Τσάμπερλαιν,.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αγγλία: Χαρτ, Γουωκερ, Μπαιηνς, Κεηχιλ, Γιαγκέλκα, Κάρικ (66’ Σέλβευ)
Γουωλκοτ (10’ Λένον) Κλέβερλι, Τσάμπερλαιν, Γουέλμπεκ, Ρούνευ (73’ Κάρολ)

Σαν Μαρίνο: Σιμοντσίνι, Βιταϊόλι (83’ Μπιακότσι) Παλάτσι, Σιμοντσίνι,
Ντέλα Βέηλ, Τσερβελίνι, Μπρόλι, Τσιμπέλι, Κοπίνι (75’ Μπουσκαρίνι)
Γκασπερόνι, Ρινάλντι ( 78’ Σέλβα ) http://www1.skysports.com/football/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου