Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Τσάμπιονς Ληγκ: Το απίθανο σερί δεκα ισοπαλιών της Γιουβέντους

Η Γιουβέντους που παραμένει αήττητη στο ιταλικό πρωτάθλημα από τον Μάιο του 2011, συνεχίζει ένα ακόμη πιο απίθανο σερί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Η Γηραιά Κυρία που στην πρεμιέρα έμεινε στο 2 - 2 με την Τσέλσυ στο Λονδίνο και την Τρίτη (2/ 10) έμεινε στο 1 - 1 με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στο Τορίνο για τη δεύτερη αγωνιστική του Τσάμπιονς Ληγκ, πέρυσι δεν συμμετείχε στην Ευρώπη, ενώ πριν από δύο χρόνια, την περίοδο 2010/ 2011 είχε ολοκληρώσει τη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Ληγκ έχοντας έξι ισοπαλίες απέναντι στις Μάντσεστερ Σίτυ, Λεχ Πόζναν και Σάλτσμπουργκ! Ετσι με δεδομένο ότι είχε ολοκληρώσει τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Ληγκ την περίοδο 2008/ 2009 επίσης με δύο ισοπαλίες απέναντι σε Ζενίθ Αγίας Πετρούπολης και ΜΠΑΤΕ Μπορίσωφ, το σερί της Γιουβέντους σε φάσεις ομίλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων έχει φτάσει στους δεκα συνεχόμενους αγώνες χωρίς να νικήσει, αλλά ούτε και να ηττηθεί!      http://www.tovima.gr/sports/article/?aid=477689 

Εκτός από τις ισοπαλίες της Γιουβέντους, όμως, η χθεσινή βραδιά ανήκε και σε δύο Ελληνες επιθετικούς. Τον Παντελή Καπετάνο, ο οποίος άνοιξε το σκορ για την Κλουζ στην αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στον Γιώργο Σαμαρά, ο οποίος υπέγραψε τη νίκη της Σέλτικ επί της Σπαρτάκ στη Μόσχα διαμορφώνοντας το τελικό 3  -  2 των πρωταθλητών Σκωτίας στο 90’! Το γκολ του Καπετάνου δεν στάθηκε αρκετό για να αποτρέψει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το να πετύχει τη δεύτερη νίκη της, καθώς οι Κόκκινοι Διάβολοι με δύο γκολ του Ρόμπιν φαν Πέρσι πήραν τους τρεις βαθμούς,.

Από την άλλη πλευρά η Σέλτικ χάρη (και) στην καταπληκτική κεφαλιά του Σαμαρά στο 90’ πανηγύρισε την πρώτη εκτός έδρας νίκη της σε φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Ληγκ έπειτα από 11 χρόνια και 19 αποτυχημένες προσπάθειες. Ο τεχνικός της Σέλτικ Νηλ Λένον, ο οποίος ζήτησε από τους παίκτες του στα αποδυτήρια να απολαύσουν με μερικά δευτερόλεπτα σιγής και περισυλλογής το επίτευγμά τους σημείωσε ότι αγωνιζόμουν σε μια μεγάλη Σέλτικ, ωστόσο δεν μπορούσαμε να νικήσουμε εκτός έδρας,. Τώρα απολαμβάνω το γεγονός ότι είμαστε μια ομάδα που αρνείται να χάσει.
Επειτα από δώδεκα συνεχόμενες νίκες σε φιλικά και όλες τις επίσημες διοργανώσεις (Τσάμπιονς Ληγκ, γερμανικό Σούπερ Καπ, Κύπελλο Γερμανίας και Μπουντεσλίγκα) η Μπάγερν Μονάχου γνώρισε την πρώτη ήττα της στη Λευκορωσία και το Μπορίσωφ, όπου η τοπική ΜΠΑΤΕ επικράτησε 3 - 1 των βαυαρών και παρέμεινε μόνη στην κορυφή του 6ου ομίλου,.
Το δύο στα δύο πανηγύρισε και η Μπαρτσελωνα επικρατώντας 2 - 0 της Μπενφίκα στη Λισσαβωνα για τον 7ο όμιλο, ωστόσο η νίκη είναι Πύρρειος λόγω του τραυματισμού του Κάρλες Πουγιόλ. Ανέκαθεν είχαμε πρόβλημα με τους κεντρικούς αμυντικούς και έτσι αναγκαζόμαστε να αλλάζουμε θέσεις σε μερικούς παίκτες. Το περίεργο είναι ότι κάποιοι τραυματισμοί δεν είναι συνηθισμένοι, όπως αυτοί του Πουγιόλ στο ζυγωματικό ή η εξάρθρωση αγκώνα που έπαθε. Θα περιμένουμε να δούμε πόσο θα μείνει εκτός δράσης, ωστόσο παραμένει μία σημαντική απώλεια είπε ο τεχνικός της Μπαρτσελωνα Τίτο Βιλανόβα,.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου